جوش چیست ؟ و درمان های مختلف جوش
در انتهای این مقاله ما می خواهیم با مفهوم و معنی کلمه جوش آشنا شویم و این که به چه عارضه ای جوش گفته می شود. همچنین با انواع جوش ها و روش های درمانی هر کدام آشنا خواهیم شد.
جوش چیست ؟
عارضه ای پوستی هست ، که به شکل های گوناگون در سطح و زیر پوست ایجاد می شود. جوش مشکل معمولی هست که برای اکثر افراد اتفاق می افتد. ممکن است بیشتر در قسمت صورت باشد اما در قسمت های سینه و پشت هم اتفاق می افتد.
ممکن است در اثر عوامل متعددی ایجاد شود برای مثال در اثر تجمع چربی ، آلودگی های پوست و سلول های مرده در منافذ پوست و یا در اثر گرفتگی محل فولیکول های مو می تواند باشد. علاوه بر موارد گفته شده جوش می تواند در اثر وجود باکتری های خاصی در پوست و یا زیر پوست ایجاد شود.
چه کسی جوش خواهد زد ؟
تقریبان همه افراد در طول زندگی دچار آن خواهند شد ، اما جوش بیشتر در نوجوانان و در بین مردان شایع هست. اما در بزرگسالان بیشتر در بین خانم ها شایع هست.
باید توجه داشت که بهداشت فردی و نوع سبک زندگی و مراقبت های که شخص از پوست خود انجام می دهد ، بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
انواع جوش ها کدامند؟
بصورت کلی جوش ها را به سه دسته اصلی تقسیم می کنند : کومدون ها ، جوش التهابی و جوش های زیرپوستی
1- کومدون ها
این نوع جوش ها که به جوش های غیر التهابی هم معروف هستند شایع ترین نوع هستند. که در اثر گرفتگی منافذ پوست ایجاد می شوند. که به دو دسته جوش سر سیاه و جوش سر سفید تقسیم می شوند.
جوش سر سفید : حالتی است که منفذ پوستی بصورت کامل گرفته خواهد شد و یک تکه کراتینی سفید رنگ روی پوست خواهد بود. این نوع جوش را نمی توانید با فشار دادن از بین ببرید چون باعث زخمی شدن پوست می شود.
جوش سر سیاه : بر خلاف جوش های سر سفید این نوع جوش ها روی پوست سیاه دیده می شوند ، آن هم به این دلیل است که در این حالت منافذ پوست بصورت کامل پر نخواهند شد و در اثر تماس با هوا سیاه می شود. این نوع جوش را می توان با فشردن تخلیه کرد.
درمان کومدون ها ( جوش )
این نوع جوش ها با توجه به اسمشان بسیار آسان شناسایی می شوند و درمان بسیار ساده تری نسبت به انواع دیگر جوش ها دارند.
استفاده از یک روتین پوستی مناسب ، با استفاده از محصولات اورجینال و مناسب می تواند از بروز این نوع جوش ها جلوگیری کند، برای مثال استفاده از محصولاتی که روی بسته بندی آن ها ، ” غیر جوش زا ” نوشته شده باشد.
گوگرد ، سالیسیلک اسید و بنزل پروکساید قویترین مواد در درمان این نوع جوش ها هستند.
این مواد را می توان مستقیم بر روی جوش ها اعمال کرد و یا بصورت یک روش درمانی و پیشگیری بر روی کل صورت انجام داد . محصولات متنوعی، مخصوص هر کدام از این نوع جوش ها، توسط شرکت های مختلف تولید شده اند، که شما می توانید با مراجعه به قسمت فروشگاه شافیه همه آن ها را ببینید.
جوش های التهابی
جوش های التهابی خود به دو دسته پاپول ها و پوسچول ها تقسیم می شوند.
پاپ.ل ها برامدگی ها کوچک و قرمز رنگی هستند که در اثر تجمع باکتری و جربی و سلول ها مرده در منافذ ایجاد می شوند که ترشحات باکتری ها به بافت های اطراف انتقال پیدا خواهد کرد.
پوسچول
پوشچول ها درواقع همان پاپول ها هستند که حاوی چرک نیز هستند ، این نوع جوش ها قرمز بوده و در وسط خود نقطه های سفید دارند.
روش درمان جوش های التهابی
این نوع جوش ها همانند کومدون ها درمان می شوند ، البته می توان از انتی بیوتیک ها برای کنترل بیشتر آن ها استفاده کرد.
جوش های زیر پوستی
در ادامه مطلب جوش چیست به جوش های زیر پوستی می رسیم. در این نوع جوش ها در عمق پوست به وجود می آیند ، که می تواند دردناک باشند و در مواردی جای زخم دائمی بر روی پوست باقی می گذارند.
این نوع از جوش ها هم به چند دسته تقسیم می شوند. نودل ها این مدل برآمدگی های قرمز یا قهوه ای نسبتا سفتی هستند که اندازه بزرگی دارند و در زیر پوست تشکیل می شوند و بر خلاف کیست ها چرکی نیستند.
کیست ها برآمدگی های قرمز مایل به بنفش، پر از چرک می باشند. نسبت به دیگر جوش ها التهاب بیشتری دارند و در عمق پوست قرار می گیرند.
از نظر اندازه کیست ها و نودل ها در یک حد می باشند اما کیست ها به دلیل و جود مقدار زیادی چرک در خود نرم می باشند.
بهترین درمان همیشه پیشگیری است، اما در صورت گرفتار شدن با جوش های زیر پوستی باید از درمان های متفاوتی با دیگر جوش ها استفاده کنیم.
که بهترین راه استفاده از انتی بیوتیک ها و رتینوئید ها می باشد.